TERMENI SI CONDITII GENERALE

Acestia sunt termenii si conditiile generale ale Vonroc B.V., cu sediul in Lingenstraat 6, 8028 PM, ZWOLLE, Regatul Tarilor de Jos. Inregistrata sub nr. 71933107 la Camera de Comert  din Zwolle, avand Cod de Inregistrare Fiscala in Romania (CUI/CIF) RO43207884.

 

DEFINITII

Urmatorii termeni, daca nu sunt explicitati altfel, au urmatoarele intelesuri in acesti termeni si conditi generale:

Noi: Vonroc B.V., cu sediul in Zwolle;

Cumparator: parte careia ii transmitem o oferta sau cu care  incheiem un contract cu privire la livrarea de bunuri;

Persoana fizica: Un comparator care nu actioneaza ca sau in numele unei companii.

Producator, (sub)furnizor: Un tert, fiind furnizor de anumite bunuri sau servicii;

Webshop: un magazine online pe care il detinem si administram, acesta fiind Vonroc.ro.

Contract: contractul dintre comparator si noi

 

GENERALITATI

1. Termenii si conditiile noastre generale se aplica fiecarui contract pe care il incheiem, in ciuda oricarei clauze a cumparatorului care stipuleaza altfel, care nu este clar specificata ca si abatere de la o clauza specifica din conditiile noastre. Aplicabilitatea oricaror termeni ai Cumparatorului, indiferent de modul in care sunt denumiti, este exclusa in mod explicit.

2. Abaterile de la termenii si conditiile noastre generale sunt valabile numai daca acestea sunt aprobate de noi in scris.

3. Confirmarile nescrise si acordurile de catre si cu angajatii nostri ne obliga doar in masura in care acestea sunt aprobate de noi in scris.

4. In cazul in care una sau mai multe prevederi ale termenilor si conditiilor noastre sunt considerate neaplicabile prin hotarare judecatoreasca, acestea vor fi considerate inlocuite de o stipulare convenita de ambele parti care se apropie cel mai mult de obiectivul avut in vedere de parti si exprimata prin prevederea considerata neaplicabila. Intr-o asemenea conditie, restul prevederilor raman in vigoare.

5. Daca acesti termeni si conditii sunt furnizati intr-o alta limba decat limba netherlaneza, versiunea netherlandeza a acestor termeni si conditii va prevala.

 

OFERTE SI CONTRACTE

1. Toate ofertele noastre nu sunt obligatorii, cu exceptia cazului in care se convine altfel in scris. Greselile sau erorile evidente nu ne obliga niciodata.

2. Toate ofertele noastre sunt valabile o perioada de pana la trei luni daca nu este specificat sau convenit altfel.

3. Cataloagele, fotografiile, imaginile sau desenele puse la dispozitie de noi sau de furnizorii nostri in cadrul ofertelor nu sunt obligatorii si sunt furnizate doar in scop informativ si orientativ. Nu ne obliga sa livram in conformitate cu dimensiunile, greutatile sau alte detalii tehnice afisate si nu pot fi niciodata considerate garantate. Cataloagele, fotografiile, imaginile sau desenele vor ramane proprietatea noastra in orice moment si nu pot fi copiate, furnizate unor terti sau oferite acestora fara permisiunea noastra scrisa.

4. Nu acceptam nicio raspundere pentru imaginile si desenele furnizate de noi sau de furnizorii nostri, cu exceptia cazului de neglijenta grava sau de intentie din partea noastra. Cumparatorii nostri nu pot obtine niciun drept din orice diferenta intre imaginile si desenele mentionate mai sus si bunurile comandate ca urmare a acestora, indiferent daca aceste diferente sunt rezultatul unor erori in desen, modificari de constructie in perioada intermediara sau orice alta cauza.

5. Cumparatorul va evalua daca bunurile sunt adecvate scopului pentru care intentioneaza sa le foloseasca. Nu garantam ca bunurile sunt potrivite pentru scopul pentru care Cumparatorul intentioneaza sa le foloseasca, chiar daca acest scop ne-a fost facut cunoscut. Orice sfat oferit de noi in cadrul livrarii bunurilor nu va conduce la nicio raspundere din partea noastra.

6. Contractul se considera incheiat la data la care este trimisa confirmarea noastra scrisa a comenzii sau, in cazul achizitiei efectuate din magazinul nostru online, dupa ce comanda a fost plasata definitiv.

7. Fiecare comanda de la Cumparator este acceptata cu conditia ca bonitatea Cumparatorului sa fie dovedita prin informatiile obtinute. Putem suspenda indeplinirea obligatiilor noastre daca circumstantele sau cunostintele pe care le-am obtinut dupa incheierea contractului ne dau motive temeinice sa ne temem ca Cumparatorul nu isi va indeplini obligatiile.

8. Daca bonitatea suficienta nu poate fi dovedita sau forma juridica a Cumparatorului se modifica, putem anula Contractul, fie partial, fie in totalitate, fara a necesita interventie juridica si fara a fi raspunzatori pentru orice prejudiciu direct sau indirect care decurge din acest lucru.

 

PRET

1. Cu exceptia preturilor afisate in magazinul nostru online, toate preturile mentionate de noi sunt intotdeauna in euro si nu includ TVA, taxe, taxe vamale si alte costuri asociate cu vanzarea si livrarea bunurilor. Preturile din magazinul nostru online includ intotdeauna TVA, taxe, taxe vamale si alte costuri asociate cu vanzarea si livrarea bunurilor.

2. Cu exceptia cazului in care preturile sunt convenite ca fiind fixe, rezervam comenzi doar cu preturile in vigoare la data expedierii. Pretul include ambalajul dar exclude TVA, taxe, taxe vamale si alte costuri asociate cu vanzarea si livrarea bunurilor.

3. Ne rezervam dreptul de a percepe costuri de manipulare pentru toate comenzile. Acestea depind de marimea comenzii, de tara in care se afla sediile Cumparatorului, respectiv de destinatia bunurilor.

4. Toate cresterile de pret datorate taxelor guvernamentale, cresterilor salariale, modificarilor cursului valutar de schimb si ale altor factori de crestere ai costurilor care intra in vigoare dupa incheierea contractului vor fi transmise Cumparatorului daca au trecut mai mult de trei luni intre finalizarea comenzii si livrarea marfii.

 

LIVRAREA

1. Cu exceptia cazului in care se convine altfel, livrarea va avea loc la depozitul nostru din Zwolle, in conformitate cu termenul Incoterm „ex works”, asa cum se aplica la data incheierii Contractului. Pentru livrarile care decurg din contracte incheiate prin intermediul magazinului nostru online, adresa de livrare furnizata de Cumparator in timpul procesului de comanda va fi locul de livrare.

2. In cazul in care Cumparatorul refuza sa accepte livrarea sau este neglijent in furnizarea informatiilor sau instructiunilor necesare pentru livrare, bunurile vor fi depozitate pe riscul Cumparatorului. Cumparatorul va fi responsabil si va suporta toate costurile suplimentare generate din acest motiv.

3. Suntem obligati sa asiguram pentru Cumparator, bunurile depozitate la noi doar impotriva daunelor cauzate de incendiu si de furturi, in conformitate cu conditiile politei noastre de asigurare. Toate celelalte riscuri, inclusiv riscul de razboi, vor fi pe cheltuiala Cumparatorilor.

4. Daca este necesar, putem efectua livrari partiale. Fiecare livrare partiala va fi tratata ca un Contract separat conform acestor termeni si conditii generale si poate fi facturata ca atare.

5. Datele de livrare comunicate sunt aproximative si nu constituie niciodata un termen limita. In cazul in care Contractul nu contine o data de livrare, Cumparatorul ne va acorda, in scris, un termen de livrare de cel putin o luna, inainte ca Cumparatorul sa poata pretinde ca data de livrare a fost depasita. Vom incerca, in masura posibilitatilor, in mod constant sa respectam orice data de livrare specificata, dar depasirea unui termen de livrare nu va duce niciodata la o raspundere din partea noastra, cu exceptia cazului de neglijenta grava sau intentie din partea noastra. In plus, in cazul in care termenul de livrare este depasit, Cumparatorul nu va avea dreptul de a anula Contractul sau de a refuza primirea bunurilor. Trebuie sa ni se ofere posibilitatea de a performa in mod corespunzator.  

6. Ne rezervam dreptul de a efectua livrari partiale, cu exceptia cazului in care Contractul exclude aceasta posibilitate in scris. Cumparatorul este obligat sa plateasca factura pentru fiecare livrare partiala ca si cum ar fi un contract separat.

7. Daca Cumparatorul este sau ramane in neindeplinirea obligatiei de plata a facturilor restante dupa o notificare din partea noastra, vom avea dreptul de a suspenda toate livrarile curente si viitoare fara alte notificari si /sau de a livra contra ramburs si/ sau de a anula comenzile in curs. Nu vom fi raspunzatori pentru nici o dauna directa sau indirecta pe care Cumparatorul o va suferi sau care va surveni din aceasta.

8. Livrarile care decurg din Contractele incheiate prin intermediul magazinului nostru online vor fi livrate la adresa furnizata de Cumparator in timpul procesului de comanda. In cazul in care Cumparatorul nu poate accepta livrarea la aceasta adresa atunci cand este livrata, o a doua incercare de livrare, la aceeasi adresa, va fi facuta in zilele urmatoare. In cazul in care Cumparatorul este in continuare in imposibilitatea de a accepta livrarea, Cumparatorul va primi un mesaj al companiei de transport sa vina sa preia expeditia de la depozitul local al transportatorului. In cazul in care livrarea nu este preluata in termenul dat de firma de transport, livrarea ne va fi returnata automat. Daca, dupa aceea trebuie sa trimitem din nou expedierea Cumparatorului, vom face acest lucru pe cheltuiala Cumparatorului.

 

PLATA

1.  Termenul de plata pentru fiecare factura incepe de la data facturii de pe factura.

2.  Cumparatorul va efectua toate platile in conformitate cu termenele de plata mentionate pe factura fara nici o deducere, suspendare sau compensare. Daca nu este mentionat un termen de plata anume, plata trebuie efectuata in termen de treizeci de zile de la data facturii in moneda si in contul bancar de pe factura. Cu exceptia cazului in care se convine altfel, platile efectuate de cumparator vor fi decontate in urmatoarea ordine, mai intai toate dobanzile si costurile restante si, in al doilea rand, facturile scadente care sunt restante pentru cea mai lunga perioada de timp, chiar daca Cumparatorul declara ca plata in cauza se refera la o alta factura.

3.  In cazul in care Cumparatorul nu plateste sau nu plateste la timp, conform legii, fara a fi necesara nicio avertizare si/sau notificare de nerespectare si/sau interventie juridica, Cumparatorul se afla in culpa si vom avea dreptul de a percepe dobanda pentru platile restante in valoare de 1% pe luna sau parte de luna calculata din ziua in care plata a fost scadenta, caz in care suma totala a debitului Cumparatorului va fi, de asemenea, integral platit imediat. Intarzierile la livrari care nu ne pot fi imputate asa cum se mentioneaza la articolul I nu afecteaza termenii de plata definiti si nu constituie un motiv de intarziere a platilor.

4.  Prevederile mentionate la F.1 se aplica si marfurilor care au fost depozitate in depozitul nostru la cererea Cumparatorului si livrarilor partiale.

5.  Cumparatorul ne va plati toate costurile, atat judiciare, cat si extrajudiciare, pe care le suportam pentru a ne achita revendicarea. Cheltuielile extrajudiciare de colectare atunci cand cererea este transferata spre colectare se ridica la 15% din suma in cauza, fara maximum si cu un minim de 25 EUR. Singurul fapt ca ne folosim de asistenta unui tert in vederea incasarii soldului demonstreaza cuantumul si obligatia cumparatorului de a plati cheltuielile extrajudiciare de colectare. Daca se depune o cerere de faliment a Cumparatorului in cadrul masurilor de colectare, Cumparatorul va plati, de asemenea, costurile obisnuite ale unei cereri de faliment in jurisdictia in cauza.6. Circumstantele mentionate la E.7, C.3, C.4 si K.2 nu confera Cumparatorului dreptul de a refuza, reduce, compensa sau suspenda livrarea sau plata marfurilor si nici de a solicita vreo rambursare de la noi.

7. Reclamatiile nu confera Cumparatorului dreptul de a refuza, reduce, compensa sau suspenda platile datorate.

8. Avem dreptul de a revendica bunurile inca neplatite livrate cu rezerva de proprietate fara a fi necesara interventia juridica, independent de dreptul nostru de a solicita daune-interese in urmatoarele cazuri:a. in cazul in care Cumparatorul nu isi indeplineste obligatiile si a fost pus in intarziere de plata.b.in cazul in care Cumparatorul este declarat in stare de faliment, solicita suspendarea platilor sau isi lichideaza societatea fie total, fie partial.c. daca proprietarul societatii Cumparatorului se schimba fie prin transferul actiunilor, fie prin deces.d. daca se modifica forma juridica a Cumparatorului.e. in cazul confiscarii sau vanzarii fortate a bunurilor si/sau proprietatilor Cumparatorului, inclusiv a bunurilor livrate de noi care nu au fost achitate integral. Daca ne exercitam acest drept, vom deconta partea din pretul de cumparare care ne-a fost deja platita. Intr-o astfel de situatie, ne vom pastra cererea cu privire la daune.

9. Avem dreptul de a compensa orice suma pe care Cumparatorul ni-o datoreaza, inclusiv, dar fara a se limita la, reduceri deduse pe nedrept, costuri de transport si costuri cu dobanzi neplatite, cu toate sumele pe care le datoram Cumparatorului provenite din rabaturi, reduceri, conditii de vanzare sau orice alt motiv.

10. Prevederile de la F.3 si F.5. se aplica numai persoanelor fizice, in masura in care acestea nu se abat de la „Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten” conform legislatiei netherlandeze, intr-un mod negativ din perspectiva Cumparatorului.

 

DREPTUL DE PROPRIETATE

1. Toate bunurile care au fost sau vor fi livrate de noi vor ramane proprietatea noastra exclusiva pana cand toate pretentiile pe care le avem sau le vom avea asupra Cumparatorului, care includ cel putin pretentiile mentionate la articolul 3.92 sectiunea 2 din legea netherlandeza, vor fi achitate integral.

2. Atata timp cat dreptul de proprietate asupra bunurilor nu a fost transferat Cumparatorului, Cumparatorului nu ii este permis sa instraineze, sa greveze, sa gajeze sau sa puna bunurile sub controlul (potential) al unui tert, altfel decat prin cursul normal al activitatii Cumparatorului. Cumparatorul va coopera cu noi in stabilirea unui gaj cu privire la toate pretentiile pe care le are sau le va obtine Cumparatorul din livrarea marfurilor neplatite la prima noastra cerere de a face acest lucru.

3. Cumparatorul va fi obligat sa depoziteze bunurile livrate sub rezerva de proprietate cu grija si marcate ca proprietate a noastra.

4. Avem dreptul de a recupera de la Cumparator orice si toate bunurile care au fost livrate sub rezerva de proprietate, daca Cumparatorul nu isi indeplineste obligatiile de plata sau pare sa nu isi respecte obligatiile de plata. Cumparatorul ne va permite accesul gratuit si nelimitat la sediile, birourile, depozitele sau orice alta locatie ale Cumparatorului in care sunt depozitate bunurile pentru inspectia bunurilor noastre si/sau pentru exercitarea drepturilor noastre.

5. La prima noastra solicitare, Cumparatorul va:a. asigura bunurile livrate cu rezerva de proprietate si le va pastra asigurate impotriva incendiilor, exploziilor si a daunelor cauzate de apa, precum si impotriva furtului si ne va permite sa inspectam polita de asigurare.b. gaja toate pretentiile cumparatorului fata de asiguratori cu privire la bunurile livrate sub rezerva de proprietate, in modul prevazut de articolul 3:239 din Legea civila netherlandeza.c. marca bunurile livrate, sub rezerva de proprietate, drept proprietatea noastra.d. coopera cu orice alta masura pe care dorim sa o luam sau pe care o solicitam Cumparatorului sa o ia pentru a ne proteja drepturile de proprietate asupra bunurilor, care nu afecteaza in mod nejustificat Cumparatorul in cursul normal al activitatii.

6. Prevederile mentionate la G.1 la G.5 nu afecteaza niciunul dintre celelalte drepturi ale noastre.

 

RECLAMATII

1. Reclamatiile privind abaterile imediat sesizabile prin comparatie cu comanda confirmata, marfa livrata sau factura trebuie sa ne fie transmise in scris in termen de paisprezece zile de la primirea confirmarii comenzii,de la data livrarii sau, respectiv, de la emiterea facturii. Daca nu ne este depusa nicio reclamatie in termen de paisprezece zile, se considera ca Cumparatorul a aprobat confirmarea comenzii, livrarea si respectiv factura.

2. Cumparatorul ne va dovedi defectele nevibile in termen de sapte zile de la descoperirea lor, dar nu mai tarziu de treizeci de zile de la data livrarii. Daca nu ne-au fost raportate defecte in aceste intervale de timp, se considera ca Cumparatorul a aprobat bunurile.

3. Reclamatiile privind bunurile livrate nu pot afecta bunurile care au fost livrate anterior si nici bunurile care vor fi livrate la o data ulterioara, nici chiar daca aceste livrari sunt toate derivate din acelasi Contract.

4. Daca o plangere este acceptata de noi, vom lua masurile eficiente pe care le consideram potrivite.

5. In cazul in care Cumparatorul face o reclamatie, Cumparatorul ne va permite ca un expert sau un organism de inspectie independent sa inspecteze bunurile in cauza. Daca expertul declara plangerea valabila, costul inspectiei va fi platit de noi. In caz contrar, costul inspectiei va fi platit de Cumparator.

6. Toate bunurile, inclusiv cele care fac obiectul garantiei, ne pot fi returnate numai dupa permisiunea noastra explicita si scrisa de a face acest lucru. Costul returului va fi platit de Cumparator. Livrarile returnate nu vor afecta obligatia de a plati sumele facturate si nu vor acorda Cumparatorului dreptul de a compensa orice suma cu creanta noastra totala asupra Cumparatorului. Receptia expedierii returnate nu va fi in niciun caz considerata ca acceptarea de catre noi a motivului declarat al Cumparatorului pentru expedierea returnata. Riscul bunurilor returnate ramane in sarcina Cumparatorului pana la creditarea bunurilor in cauza. 

 

FORTA MAJORA

1. Prin forta majora se inteleg toate imprejurarile care impiedica indeplinirea Contractului, fie temporar, fie definitiv, care nu pot fi imputate partii care invoca forta majora. Termenul de forta majora acopera cel putin grevele, excluderile, masurile luate de autoritati, razboiul sau asediul, incendiile dezastre naturale, epidemiile, lipsa materiilor prime si/sau a fortei de munca necesare pentru livrarea marfurilor, probleme de transport la transportul de bunuri si probleme cu trimiterea sau primirea de mesaje electronice. Forta majora, asa cum este descrisa mai sus la furnizorii nostri sau la alte terte parti de care depindem, va fi, de asemenea, considerata forta majora de partea noastra.

2. Situatiile de forta majora se semnaleaza imediat atunci cand apar de catre partea care invoca situatia de forta majora. In cazul in care Cumparatorul invoca forta majora, vom avea dreptul de a percepe orice costuri suplimentare, cum ar fi, dar fara a se limita la, orele de asteptare si costurile suplimentare de calatorie si cazare, din contul Cumparatorului. Cand situatia de forta majora inceteaza, partea care invoca forta majora va notifica de indata celeilalte parti despre aceasta, in scris.

3. Pe perioada situatiei de forta majora livrarea si alte obligatii ale noastre vor fi suspendate. In cazul in care perioada de forta majora dureaza mai mult de sase luni, ambele parti au dreptul sa desfiinteze contractul fara nicio obligatie de plata daune-interese.

4. Daca am indeplinit deja partial contractul, fie prin producerea, fie prin livrarea partiala a bunurilor, vom avea dreptul la o rambursare rezonabila a costurilor suportate pentru aceasta indeplinire pana la momentul in care a intervenit situatia de forta majora.

  

GARANTII 

1. Nu oferim nicio alta garantie decat cea descrisa in mod specific in contract sau in acesti termeni si conditii generale. Aceasta garantie se aplica numai in ceea ce priveste Cumparatorul si este la alegerea noastra.

2. Se aplica perioada de garantie legala a tarii de achizitie. Oferim garantia de producator pentru utilizarea si intretinerea in regim hobby, in conformitate cu manualul relevant. In Regatul Tarilor de Jos oferim o perioada de doi ani pentru masini si sase luni de la cumparare pentru baterii, incarcatoare si accesorii neconsumabile.

3. Cumparatorul nu are dreptul de a oferi nicio garantie in numele nostru pentru bunurile livrate si nu acceptam nicio raspundere pentru garantiile oferite de Cumparator catre terti.

4. Vom repara defectele acoperite de garantie fara taxa, fiind la aprecierea noastra repararea sau inlocuirea bunurilor defecte fie la sediul Cumparatorului, fie prin livrarea conform INCOTERM-ului convenit al bunurilor de inlocuit, toate acestea fiind intotdeauna la aprecierea noastra.

5. Costurile cu forta de munca care decurg din si legate de repararea unui defect vor fi in contul nostru numai in masura in care producatorul marfurilor in cauza le ramburseaza si cu conditia ca programul de lucru sa fie in conformitate cu timpul stabilit pentru aceasta de catre producator.

6. Toate activitatile desfasurate conform prevederilor noastre de garantie se vor desfasura, in principiu, numai in timpul programului normal de lucru. Daca, din cauza cumparatorului, activitatile trebuie desfasurate in afara programului normal de lucru, costurile suplimentare vor fi in contul Cumparatorului.

7. Daca nu ni se ofera suficiente oportunitati de a repara un defect, toate costurile care decurg din aceasta vor fi in contul Cumparatorului.

8. Toate costurile care depasesc obligatia descrisa in articolele anterioare, cum ar fi, dar fara a se limita la costurile de transport, costurile de calatorie si cazare, costurile cu forta de munca, costurile de demontare si reasamblare vor fi pe riscul si contul Cumparatorului.

9. Nu ne asumam nicio raspundere pentru defectele cauzate de uzura normala si pentru piesele consumabile sau defecte cauzate de utilizarea gresita a bunurilor si/sau utilizarea cu incalcarea instructiunilor de operare si intretinere. Garantia nu se aplica nici in cazul in care reiese ca bunurile livrate nu au fost asamblate conform instructiunilor date la data punerii in folosinta a bunurilor si/sau daca bunurile nu au fost folosite conform instructiunilor de utilizare sau instructiunilor de montare.

10. Garantia nu se aplica daca Cumparatorul sau oricare alti terti au adaptat bunurile livrate fara permisiunea noastra scrisa.

11. In cazul in care Cumparatorul nu isi indeplineste orice obligatie care decurge din contractul incheiat cu noi sau nu isi indeplineste aceasta obligatie in mod corespunzator sau in timp util, nu vom fi obligati la nicio garantie. In cazul in care Cumparatorul dezasambleaza, repara sau desfasoara orice alte activitati asupra bunurilor livrate fara permisiunea noastra prealabila in scris, toate revendicarile in temeiul garantiei vor fi anulate.

12. Daca inlocuim bunuri pentru a ne indeplini obligatia de garantie, bunurile inlocuite vor deveni proprietatea noastra si ne vor fi puse la dispozitie in momentul in care sunt inlocuite.

 

RASPUNDEREA

1. Dupa livrare, raspunderea noastra se va limita cel mult la obligatiile de garantie in conformitate cu articolul J. Cu exceptia cazului in care exista neglijenta grava sau intentie din partea noastra, nu vom fi raspunzatori pentru nicio dauna rezultata din bunurile livrate. In plus, nu suntem niciodata raspunzatori pentru daunele consecvente, inclusiv daune rezultate, profituri pierdute, economii pierdute si daune din cauza stagnarii afacerii.

2. Nu acceptam nicio raspundere pentru orice erori sau defecte in orice sens al cuvantului, daca activitatile sau bunurile carora li se aplica acele erori sau defecte, nu se pot lua in considerare.

3. In cazul in care Cumparatorul denunta contractul in intregime sau partial ca o consecinta a neglijentei grave sau a intentiei din partea noastra, nu vom fi obligati sa platim mai mult decat o rambursare pentru o prestatie de inlocuire pana la valoarea contractuala a partii neindeplinite sau denuntate din contract.

4. In masura in care raspunderea nu este exclusa si fara a aduce atingere prevederilor prezentelor articole de la K.1 pana la K.3, raspunderea noastra pentru daune va fi de fiecare data limitata la maximum 50% din valoarea comenzii sau pana la o suma maxima de 5.000,00 euro, daca aceasta suma este mai mica decat suma maxima anteriora.

5. Anjamentul de raspundere din acesti termeni si conditii generale se va aplica si bunurilor pe care le achizitionam de la terti si le livram Cumparatorului neprocesate, cu exceptia cazului in care trebuie sa acceptam limitari suplimentare din partea producatorului. In acest din urma caz ​​se aplica termenii si conditiile specifice anexate de  producator.

6. Reclamatiile de daune vor fi anulate daca Cumparatorul nu ne instiinteaza si nu ne cere raspunderea in scris, indicand toate datele relevante, in termen de 1 luna de la producerea faptelor care pot constitui temei pentru a pretinde daune. In cazul in care Cumparatorul ne-a notificat si ne-a solicitat raspunderea cu respectarea cuvenita a prevederilor frazei anterioare, cererea de daune va fi anulata si in cazul in care Cumparatorul nu reuseste sa introduca o cerere impotriva noastra la institutia competenta in termen de sase luni de la notificare.

7. Limitarea raspunderii din acesti termeni si conditii generale va fi, de asemenea, considerata a fi impusa si in beneficiul tertilor angajati de noi pentru livrarea marfurilor.

8. Nu vom fi niciodata raspunzatori pentru orice daune, amenzi sau costuri denumite in orice alt mod pe care cumparatorul le suporta, fie direct, fie indirect, din cauza anularii oricarui contract de catre noi, daca o facem datorita existentei, modificarilor in existenta, sau crearii unui cadru sanctionabil conform legislatia de sanctionare mentionata la N.2.

 

DESPAGUBIREA

1. Cumparatorul va despagubi toate pretentiilor angajatilor sau reprezentantilor Cumparatorului sau ale tertilor pentru orice vatamare sau alte daune care sunt rezultatul direct sau indirect al utilizarii sau aplicarii de catre, sau in numele nostru, a bunurilor si modelelor, a studiilor de consiliere sau ale altor servicii furnizate Cumparatorului.

 

PROPRIETATEA INTELECTUALA

1. Ne rezervam toate drepturile cu privire la proprietatea industriala si intelectuala a bunurilor noastre. Termenul bunuri va fi considerat ca include: oferte, modele, imagini, desene (test) modele, software etc. Drepturile de autor si drepturile de proprietate industriala si intelectuala asupra bunurilor mentionate mai sus vor ramane proprietatea noastra, indiferent daca costurile pentru producerea acestora au fost debitate din contul Cumparatorului. Aceste bunuri, asa cum sunt descrise mai sus, nu pot fi copiate, utilizate sau prezentate tertilor fara permisiunea noastra explicita. In cazul incalcarii acestor obligatii, Cumparatorului i se va percepe o penalitate de 5.000,00 EUR per incalcare si pe zi in care incalcarea continua, fara a prejudicia dreptul nostru de a solicita daune-interese integrale. Cumparatorul va returna bunurile asa cum este descris mai sus, in termenul specificat de noi. Toate aceste costuri vor fi pe cheltuiala Cumparatorului.

2. Cumparatorul nu va modifica partial sau in intregime bunurile livrate sau nu le va furniza un alt nume de marca sau ambalaj, nici nu va folosi marca in cauza in orice alt mod si/sau nu o va inregistra in nume propriu.

 

SANCTIUNI

1. Cumparatorul nu va furniza, vinde, exporta sau muta bunuri, servicii sau informatii livrate sau furnizate de noi catre alte parti sau tari daca acest lucru nu este pe deplin in conformitate cu toate reglementarile aplicabile stabilite de organele de conducere, cum ar fi, dar fara a se limita la, sanctiunile economice si limitarile comerciale stabilite de guvernul Netherlandez, Uniunea Europeana si/sau Statele Unite ale Americii.

2. Vom considera orice incalcare a conditiilor mentionate la N.1. o incalcare grava a oricaror contracte dintre noi si Cumparator si ne va oferi motive suficiente pentru a rezilia imediat toate contractele dintre noi si Cumparator. Ne rezervam dreptul de a rezilia si/sau anula orice contract si/sau acord nou si/sau aflat in derulare, daca consideram ca indeplinirea acestuia ar incalca orice lege sau reglementare aplicabila a Regatului Tarilor de Jos sau a oricarui alt guvern.

 

LEGEA APLICABILA SI DISPUTE

1. Acesti termeni si conditii generale si toate ofertele noastre si contractele incheiate intre noi si Cumparator si/sau acordurile care decurg din acestea vor fi guvernate de legea netherlandeza, cu exceptia Conventiei Natiunilor Unite privind contractele de vanzare internationala de bunuri (CISG) din 11. Aprilie 1980. Orice dispute care decurg din prezentul contract si/sau alte acorduri care decurg din acest contract, care nu pot fi solutionate amiabil prin consultare reciproca, vor fi supuse instantei competente a districtului in care se afla sediul nostru social, fara a aduce atingere dreptului de a solutiona disputa in conformitate cu regulile si regulamentele Institutului de Arbitraj din Tarile de Jos (NAI) din Rotterdam.

 

RETRAGEREA DIN CONTRACT

1. In cazul unui contract cu consumatorul incheiat prin intermediul magazinului nostru online, persoana fizica are dreptul de a se retrage din contract (sau din o parte a acestuia) si de a returna bunurile in termen de 14 zile calendaristice fara a indica niciun motiv.

2. Perioada de retragere mentionata la paragraful 1 incepe a doua zi dupa ce persoana fizica sau un tert, altul decat transportatorul si indicat de persoana fizica, intra in posesia fizica a bunurilor sau:a) Daca persoana fizica a comandat mai multe bunuri intr-o singura comanda: din ziua in care persoana fizica, sau un tert, altul decat transportatorul si indicat de persoana fizica, intra in posesia fizica a ultimului bun;b) Daca comanda consta dintr-un singur bun care este livrat in mai multe parti: din ziua in care persoana fizica, sau un tert, altul decat transportatorul si indicat de persoana fizica, intra in posesia fizica a ultimei parti de livrat sau a bunului;c) In cazul livrarii de marfuri recurente intr-o anumita perioada: din ziua in care persoana fizica, sau un tert, altul decat transportatorul si indicat de persoana fizica, intra in posesia fizica a primului bun.

3. Dreptul de retragere din contract nu se aplica atunci cand:- este vorba despre servicii in care prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al persoanei fizice si cu luarea la cunostinta ca isi va pierde dreptul de retragere odata ce contractul a fost executat integral de catre noi;- se livreaza bunuri care nu sunt prefabricate si care au fost fabricate pe baza unei alegeri personale sau in conformitate cu specificatiile clientului sau de bunuri care au fost in mod clar adaptate cerintelor personale ale clientului;- se livreaza bunuri care expira in perioada de retragere de 14 zile (de exemplu, produse alimentare);- se livreaza bunuri sigilate care nu sunt potrivite pentru a fi returnate din motive legate de protectia sanatatii sau de igiena, daca sigiliul lor a fost indepartat dupa livrare;- se livreaza inregistrari audio sau video sau software-uri de calculator in ambalaje sigilate, daca sigiliul a fost indepartat dupa livrare.

 

OBLIGATIILE PERSOANEI FIZICE DIN TIMPUL PERIOADEI DE RETRAGERE DIN CONTRACT

1. In timpul perioadei de retragere din contract persoana fizica trebuie sa manuiasca cu grija produsele si ambalajele. Persoana fizica trebuie sa despacheteze produsul si sa-l utilizeze doar pentru a inspecta natura, caracteristicile si functionabilitatea produsului. Practic, persoana fizica trebuie sa procedeze doar exact cum ar proceda intr-un magazin.

2. Persoana fizica raspunde pentru pierderea valorii bunurilor rezultata dintr-un tratament al bunurilor care incalca paragraful 1 al prezentei clauze.

 

INVOCAREA DREPTULUI DE RETRAGERE SI COSTURI

1. Pentru exercitarea dreptului de retragere persoana fizica trebuie sa ne informeze in perioada de retragere prin utilizarea formularului tip de retragere sau prin orice alta declaratie fara echivoc.

2. Persoana fizica va returna bunurile sau ni le va preda noua (sau reprezentantului nostru) fara intarzieri nejustificate, dar cel putin in termen de 14 zile, incepand din ziua urmatoare in care ne-a informat conform paragrafului 1.

3. Persoana fizica va returna marfurile cu toate accesoriile livrate, cu ambalajul original in starea initiala, daca este posibil si conform instructiunilor noastre.

4. Riscul si dovada exercitarii in timp util a dreptului de retragere revine persoanei fizice. Persoana fizica trebuie sa dovedeasca ca a returnat bunurile la timp, de exemplu prin furnizarea unei chitante de expediere.

5. Persoana fizica suporta costurile directe de returnare a marfii.

6. In cazul in care, in urma solicitarii persoanei fizice, serviciile sunt incepute in perioada de retragere, persoana fizica va trebui sa ne plateasca o compensatie corespunzatoare pentru valoarea serviciilor prestate pana la momentul in care persoana fizica ne informeaza ca isi exercita dreptul de retragere pentru acest contract, compensatia fiind proportionala cu valoarea totala a serviciilor acoperite de contract.

 

OBLIGATIILE NOASTRE IN CAZUL DENUNTARII CONTRACTULUI

1. Trebuie sa rambursam toate platile primite de la persoana fizica, inclusiv costurile de livrare, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile din ziua in care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Cu exceptia cazului in care ne oferim sa ridicam bunurile, putem retine rambursarea pana cand primim bunurile inapoi sau ni se furnizeaza dovezi ca bunurile au fost trimise inapoi, oricare dintre acestea este mai devreme. Cand toate bunurile sunt returnate, vom rambursa intregul pret de achizitie, inclusiv costurile de livrare si/sau costurile de plata. Atunci cand numai o parte din bunuri sunt returnate, vom rambursa doar pretul de achizitie pentru acele bunuri.

2. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceleasi mijloace de plata pe care persoana fizica le-a folosit pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care persoana fizica a convenit in mod expres altfel.

3. Cand persoana fizica a ales un tip de livrare mai scump decat standardul.

4. Riscul returnarii bunurilor revine persoanei fizice.

© VONROC 2023